Валентин Ламбев: Ще създадем социален патронаж  за населените места от община Велико Търново

Кандидатът на левицата се срещна с жители на с. Къпиново

 

За създаване на социален патронаж за населените места от община Велико Търново се обяви кандидатът за кмет от БСП Валентин Ламбев на среща с жителите на с. Къпиново.  „Поемам ангажимент европейските програми да достигнат и до село Къпиново и да спомогнат за развитието му“, сподели Ламбев. Според него общината може да съдейства и за опазване на полските култури. 
„Запазването на пощенските клонове в селата също е ключов приоритет за нас. Тя имат не просто обслужваща функция, но и социално значение. Тук хората получават своите пенсии, могат да плащат необходимите такси и да се свържат с близките си“, каза социалистът.  Жителите на селото поставиха и въпроса с липсата на аптека в населеното място, а Валентин  Ламбев пое ангажимент да проведе работна среща със собствениците на аптеки относно възможността за разкриването на услугата – мобилна аптека.
 „Ще предприема действия за намаляване на риска от наводнения“, това се зарече кандидатът за кмет на с. Къпиново от БСП Михайло Иванов.  “Селото се нуждае от поддържане на речните корита и отводнителите канали“, обясни той.  Една от целите на запасния офицер и бивш кмет на селото е нормално водоснабдяване  и поетапна канализация. Възстановяването на определени улици в селото също е един от приоритетите на кандидат-кмета.
На предизборната срещата присъства и народният представител от БСП Лява България Мариана Бояджиева, която открито изказа своята безусловна подкрепа към кандидата за кмет  с думите: „На 25 октомври гласувайте за една добра кауза. Вие определяте Вашето бъдещо развитие, а аз казвам, че промяната ще настъпи именно с Михайло Иванов“.